Bruthaus Bijzonder Belgisch Design Waregem

FACTORY

BOARD FURNITURE

 • DoS Skate & Snowboard recycle-line

  Van Skatebowl naar woonkamer

  Wil je je versleten snowboard een tweede leven en een ereplekje in huis geven, dan moet je bij de streetperformance- en installatiekunstenaar Joris Van der Borght zijn.

  Onder het label 'Bruthaus' richtte hij de DoS-brand op (Do-it-yourself-Open-Source design). Dos creëert meubelstukken met skate-, snowboard en surfdecks. Hij laat bij het ontwerpen zijn verbeelding de vrije loop, en maakt volgens zijn vaste techniek 'Direct Design' een model en daarna 'the real thing' in zijn atelier. Voor de meubels, eigenhandig gemonteerd, gelast en duurzaam gelakt, wordt elk deck manueel gestript van zijn anti-sliplaag, waaronder de paintings en screenprints tevoorschijn komen.

  Op de site kan je bestaande ontwerpen bewonderen en bestellen,
  van stuks met vintage design, met een gezonde dosis Popart gehalte en leuke portie street incredibility. Stuk voor stuk gegeerde artefacten voor elke creatieveling met een voorliefde voor het balanceren op een deck! Richtprijzen variëren van stuk tot stuk.

  Natuurlijk kan je ook eigen decks indienen en zo je eigen skate-meubel laten monteren.

 • Skateboard, snowboard en surfboard
  recycle-inlever-station

  Wij starten een skateboard/snowboard recyclage systeem op. Lever jouw oude materialen in en wij ontwerpen een uniek item. Naar keuze: een vergoeding voor jouw materiaal of een korting op de Board furniture line.

  Inleverstations:

  Transind - Brussel

  Bruthaus - Waregem

 • Ontwerp-het-zelf-meubel

  Doe-het-zelf-meubel: wij willen de klant betrekken met dit doe-het-zelf meubel. De klant kan eigen ingebrachte boards laten monteren, maar wij opteren bij DoS 3 voor een zelfstandige montage van een blad naar keuze.

  De tafelpoten passen bij onze democratisch, doe-het-zelf-creatief, recycle visie: zelf te monteren pootjes, zitting, leuning, tafelblad door de klant samen te stellen. De klant wordt op deze manier mee betrokken in het productieproces van zijn meubelen.

  Betaalbaar doe-het-zelf-design-element voor elke hedendaagse, creatieve, sneldenkende mens, jong van geest.

 

>  DoS Flow Pow

DoS boy and girl

DoS boy

Elk exemplaar is uniek!

Stoer barkrukje samengesteld uit rood, duurzaam gepoederlakt staal frame met polyethyleen stootdoppen en gerecycleerde skateboard-decks.

Afmetingen: B x D x H: 40 x 35 x 60 a 115cm

Prijs op aanvraag.

DoS girl

Elk exemplaar is uniek!

Krukje samengesteld uit grasgroen, duurzaam gepoederlakt staal frame met polyethyleen stootdoppen en gerecycleerde skateboard-decks. Geschikt voor (matig) buitengebruik.

Afmetingen: B x D x H: 30 x 35 x 60 a 75cm

Prijs op aanvraag.

Ontwerpen: Joris Van der Borght

DoS

Stuk voor stuk gegeerde, unieke artefacten, of een betaalbaar alternatief design meubelstuk met een knipoog naar vintage-design, met een gezonde dosis Pop-art-gehalte en street-incredibility!

DoS 1 lounge chair

Elk exemplaar is uniek.

Samengesteld uit gerecycleerde skateboard-decks, staalbuis duurzaam gepoederlakt. Kan op vraag ook met nieuwe decks, kleuren naar keuze.

Kan ook met decks van de klant samengesteld worden. Op bestelling frame-kleur, keuze uit, mat zwart structuur, grasgroen, oranje.

Afmetingen: B x D x H: 80 x 50 x 85cm

Prijs op aanvraag.

DoS 2 skateboard stoel

Deze skatestoeltjes zijn jeugdige thema stoeltjes, of verzamel arte-fact, opgebouwd met recycle-Skateboards en zwart gelakte staalbuis. Zitting en leuning zijn gemonteerd op flexibele rubbers, waardoor het zich aanpast aan vorm en zithouding. Chassis is stevig opgebouwd en gelast, montage met roestvrij stalen dopmoeren en schroeven.

Een gebruikt deck of board wordt hérontdekt als een streetpainting en herdefinieert zich in een nieuw kader. Voor elk object worden met zorg de juiste decks uitgekozen en gemonteerd, maar klanten kunnen ook eigen decks laten monteren.

Afmetingen: Breedte 80 cm - Hoogte 76 cm - Diepte 37 cm

Prijs op aanvraag.

DoS 3 Ontwerp-het-zelf-meubel

Een DHZ-poten stel met geplooide RVS-staf, met een sterke plooi als voetsteun. De pootjes hebben een retro-look en een “Atomium”-uitstraling. Door de klant éénvoudig monteerbaar onder een tafelblad naar keuze  met recycle-elementen zoals in dit voorbeeld onder een snowboard.

Deze tafelpootjes passen bij onze democratisch, doe-het-zelf-creatief, recycle visie: zelf te monteren pootjes, zitting, leuning, tafelblad door de klant samen te stellen. De klant wordt op deze manier mee betrokken in het productieproces van zijn meubelen.

Materiaal: roets vrij staal en recycled board

Afmetingen: Hoogte 49 cm x Breedte 54 cm x Diepte 157 cm

Prijs op aanvraag.

Ontwerpen: Joris Van der Borght

Cut The Crap

Cut The Crap

Unieke artefacten. Deze skatebankjes zijn absolute items voor de skater! Ze worden opgebouwd met recycle-Skateboards en ... that's it!

Deze 'Cut-The-Crap!'-bankjes zijn voor zowat alles inzetbaar: - als bankje, bijzettafeltje, zelfs als meeneembare springhoogte! 'Cut-The-Crap!'-bankjes zijn de goedkoopste producten van Bruthaus!

Afmetingen: Breedte 80 cm - Hoogte 35cm - Diepte 20cm

Prijs op aanvraag.

Ontwerpen: Joris Van der Borght

Dos Flow Pow

Dos Flow Pow staande sfeerlamp

Samengesteld uit grasgroen, duurzaam gepoederlakt staal frame met polyethyleen stootdoppen en gerecycleerde skateboard-decks, ecologische gasontladingslamp(8Watt).

Elk exemplaar is uniek!

Afmetingen: B x D x H: 60 x 60 a 215cm

Prijs op aanvraag

Ontwerpen: Joris Van der Borght